top of page

Snart dax för installning.

När stallet är tomt på hästar är det ett utmärkt tillfälle att storstäda och se till att allt är helt och rent innan hästarna kommer in. Kontrollera att krubbor och vattenbehållare är hela och att vattenflödet i vattenkopparna är tillräckligt. Det börjar också bli dags att planera och köpa in foder och strö till hästarna för vintern.


Övergången från betesgräs till hö eller hösilage innebär en stor foderomställning och bör göras så försiktigt som möjligt. Detsamma gäller när hästen böjar äta kraftfoder igen.

Funderar du på att byta kraftfoder är det en bra tid vid installningen för att slippa foderbyte senare på hösten. Kanske behöver då ändå lägga till eller ta bort något när ni kommit igång med träning och tävling igen. Men en bra bas av kraftfoder håller länge.


När hästarna flyttas från sommar- till vinter hagar kan det vara lämpligt att göra ett träckprov ca 14 dagar innan den planerade flytten, och vid behov avmaska för att inte kontaminera vinter hagarna.


Nu när hästarna är hemma igen kan det var mysigt att pyssla lite extra med dem.

Passa på att tvätta dem, klipp man och svans och smörj in hovarna ordentligt med olja eller fett, både under hoven och utanpå.6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page