top of page

Opening Hours

OM OSS

Intresse, erfarenhet och kunskap

Arboga Häst Och Hund startades av mig, Rony Marklund, augusti 2018.
Det var det året som Sverige drabbades av en väldigt varm sommar, nästan helt utan regn så skördarna blev långt ifrån så mycket som det brukar bli.


Jag ville på något sätt kunna bidra och det var så jag fick kontakt med Pavo och Aspen Horse. Jag blev återförsäljare och kunde börja sälja deras hästfoder och vi fyllde uthuset i villan i Medåker.


Det var ju inte ultimat, så vi hittade snart en lokal i Arboga och flyttade hela företaget till Ångbåtsgatan 3.
Sortimentet växte fort, även för hund, katt, höns och smådjur och i augusti 2019 växte vi ur lokalen och flyttade till Nygatan 16B, där vi nu har vår fina butik.

Rony Marklund

Vi erbjuder nu även hundtrim, som drivs av Saras Hundtrim. Förutom butiken så bjuder vi även på gratis föreläsningar/utbildningar till våra kunder.

Häst- och hundintresse
Hästintresset startade redan som liten. När jag var 6 år fick jag min första häst, ett svart russ. Det var en envis liten häst så jag satt nog mer på marken än på hästen första åren.

 

Intresset fortsatte och jag praktiserade på Köpings ridklubb och jobbade även extra där i tonåren. Mest stalltjänst men hade även egna lektioner och sommarkurser.

 

Efter högstadiet sökte jag in till Djurvårdarlinjen i Hudiksvall, med inriktning häst Jag behövde visst mer erfarenhet för att komma in på skolan. Sagt och gjort, började jobba på ett stuteri och mer på ridklubben.
Det var det som behövdes för att komma in på skolan så hösten 1988 drog jag mot Hudiksvall 17 år gammal.

 

Jag har även gått kurser på Strömsholm i pedagogik och i hästhållning. Jag har en bred erfarenhet av hästar och brinner lite extra för hästens utfodring.

 

Hundar har också varit en stor del av mitt liv. Hade en Jack Russell som blev nio år. Det blev både kennel och många valpar.

 

Hos oss hittar du både svensktillverkat och ekologiskt

Genom att ge från hjärtat och ge kunden tid så bidrar vi till ett lättare, lyckligare liv för dig och dina djur.

bottom of page